Amikor még nem mérhető hónapokban a gyereked életkora...

Igen, nálunk úgy néz ki, hogy délelőtt és az esti fürdetés után van az ébrenléti időszak, délután szokott aludni és éjjel. Az elmúlt 24 órában 4 óránként eszik, ami jó jel, de már egyszer volt ilyen időszaka, aztán átment 3, majd 2,5, majd 2 órás evésekre. Még rendszernek nem hívnám, majd ha legalább 3 napig ugyanazt csinálja, akkor koccintunk majd, de egyébként ez a pillanatnyi állapot tetszene tartósabban is, a 4 órás evéssel gyakorlatilag kihagyott egy étkezést az előző napokhoz képest. Egyelőre 100 gr körüliket eszik, de előfordult már 150-160 gramm is, még nem cserélte fel a nappalt és az éjszakát, úgyhogy elégedettek vagyunk.
Anya valamivel többet eszik ennél. Ezzel nem vagyok elégedett, de nem tudok mit tenni, szoptatás után akkora az étvágyam, mint egy öttagú családnak együttvéve. Szerencsére a kezdetektől fogva kapok minden nap főtt ételt másfél-két személynek elegendőt, ami megment attól, hogy ötször annyit egyek, mint kellene.
Nagy fáradtság, nyűg vagy depresszió nem nagyon volt rajtam. Csak az első héten volt nagy izgalom, hogy mikor mi jön, milyen sikerrel jár az etetés vagy az altatás. Az első két héten még itthon volt a férjem is, így napközben is többször vissza tudtam aludni a gyerekkel, ezért hamar utolértem magamat.

Egyelőre én is csodálkozom magamon, mert amúgy meg végig attól féltem a terhesség alatt, hogy hogyan fogom bírni az éjszakázást, fekete öves kávé fogyasztóként nem tudtam elképzelni, hogy hogyan bírom majd a kis drogom nélkül. Ehhez képest már legalább három hete nem ittam kávét és nem is hiányzik. Jól ki van ez találva. A másik drogom a kodein, amit ugye a mák termel. Egyelőre nélküle is jól megvagyok, az újdonsült helyzet másfajta drogokat termel a szervezetemben, amikhez szintén nagyon jó érzés hozzászokni.